Bugg

Lär dig bugga hos Dance Factory!

Bugg är en social dans som dansas i folkparker, på hemmafesten eller i vardagsrummet till dansband, populär musik eller annan musik som ni tycker om. Dansen härstammar från swingdanserna som jitterbug, lindy hop, balboa och boogie woogie. Dansen gjordes om och anpassades till dansbandsmusik i slutet på 60- och början på 70-talen och dansas till takten i musiken, oftast fyrafjärdedels takt, till skillnad på swing-danserna som dansas på rytmiken i musiken. Den bugg vi lär ut och dansar kallas Riksbugg (samma som man tävlar i) det finns många lokala varianter som linje-bugg, snurr-bugg och åhej-bugg men alla har samma grund. Det är en förd pardans där man blandar figurer och snurrar (ej koreograferat) och trampar ett steg på varje taktslag 1 & 3 på höger fot för följaren (oftast flicka) 2 & 4 på vänster fot föraren (oftast kille) har ett fritt steg. Det är en enkel dans att lära sig och redan efter första kurstillfället kan man dansa grundsteg och en figur. Så tveka inte att bli kung och drottning på dansgolvet.

Bugg Steg 1
På kursen Bugg Steg 1 får man lära sig grundsteg och 5-6 grundfigurer plus lite dansteknik samt lite historia kring bugg.
Här krävs ingen förkunskap.

Bugg Steg 2
Här går vi vidare direkt från steg 1 samt ytterligare grundfigurer och dansteknik. Har man inte gått Bugg Steg 1 så funkar det om man bara har gått någon annan grundkurs eller lärt sig lite bugg på annat sätt.
Här krävs lite förkunskap.

Bugg Steg 3
På Bugg Steg 3 börjar vi göra lite mer avancerade figurer, lite mer detaljrikt på hur bugg fungerar som dans samt föra/följa teknik och dansteknik i övrigt.
Här krävs att man gått någon kurs eller två eller dansat bugg några år och vill lära sig lite nya saker eller vill dansa för motion.

Bugg Steg 4
Nu blir det lite mer utmaning i form av figurer, teknik, musikanpassning osv.
Här vänder vi oss till er som dansat några år och vill förkovra er buggens förtrollade dans eller bara vill dansa för motions skull.

Bugg

Bugg är en social dans som dansas i folkparker, på hemmafesten eller i vardagsrummet till dansband, populär musik eller annan musik som ni tycker om.

Den bugg vi lär ut och dansar kallas Riksbugg (samma som man tävlar i) det finns många lokala varianter som linje-bugg, snurr-bugg och åhej-bugg men alla har samma grund. Det är en förd pardans där man blandar figurer och snurrar (ej koreograferat).

Det är en enkel dans att lära sig och redan efter första kurstillfället kan man dansa grundsteg och en figur. Så tveka inte att bli kung och drottning på dansgolvet.

Start Dag och tid Pris Plats och lokal Ledare    
Bugg, Fortsättning 1/Repetition
Start 23/8. Tors 18.00-19.30 7 ggr.
Ledare Alf.
23/8 Tors 18.00-19.30 7 ggr 900:- Sal 2 Alf Info/Boka Endast 2 platser kvar »
Bugg, Nybörjare
Start 26/8. Sön 17.00-18.30 7 ggr.
Ledare Alf, Lennart.
26/8 Sön 17.00-18.30 7 ggr 900:- Sal 1 Alf, Lennart Info/Boka Endast 4 platser kvar »
Bugg, Social
Start 26/8. Sön 18.40-20.10 7 ggr.
Ledare Alf, Lennart.
26/8 Sön 18.40-20.10 7 ggr 900:- Sal 1 Alf, Lennart Info/Boka Endast 3 platser kvar »