Axel Jehrlander

Han är killen som kan hela världskartan utantill, han är kanske bäst i Sveriges på att spinna!? Här är killen som la gymnastiken åt sidan för att satsa helhjärtat på dansen. Möt Dance Factory’s Axel Jehrlander!

Namn
Axel Jehrlander


Ålder 16 år


Favoritdans
Rumba


Undervisar i
Hjälptränare i Standard och Latin.

När började du med dans?
– Jag började dansa när jag var 10 år.

Vad är det du älskar med dans?
– Det bästa med dansen är att alla kan vara med och jag älskar känslan av att göra andra människor glada när de tittar på dans. Sedan är det en väldigt social sport och en rolig samt varierande träningsform.

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Dansen har en stor inverkan på mitt liv då det är den som styr min vardag. Jag planerar allt efter alla träningar och lektioner som jag har då vi tränar på elitnivå.

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– Jag går i skolan och pluggar en hel del. På helgerna åker jag på många danstävlingar och läger runt om i Europa med min danspartner.

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Att visa på att alla kan dansa oavsett ålder men också att träffa nya människor då dansen inte bara är en träningsform utan även ett sätt att träffa människor. Det är också roligt för att det hela tiden finns nya saker att jobba på och man kan aldrig bli fullärd.Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– Jag kommer ihåg min första tävling innan jag skulle gå ut på golvet. Jag var väldigt nervös och benen skakade men när jag sedan kom ut på golvet var det som om all nervositet rann ur mig och jag hade väldigt roligt!

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– Man kan förvänta sig en lärorik stund med massor av dansglädje där tiden används effektivt. Jag vill att man ska känna sig nöjd när man går ifrån min lektion.