Emma Hultquist – vikarie

Hon är den framtida FN ambassadören som älskar att ge sina elever självförtroende genom dansen. Hon är toppentjejen som tar hand om våra allra minsta. Möt Dance Factorys Emma Hultquist!

Namn
Emma Hultquist


Ålder 22 år


Favoritdans
Jazzfusion och Streetdance


Undervisar i
Streetdance, barndans, balett, disco, showdans

När började du med dans?
– Jag var 12 år gammal när jag började ta danslektioner och ville dansa på riktigt! Fram tills dess hade jag bara dansat runt i vår lilla lägenhet.

Vad är det du älskar med dans?
– Det jag älskar med dans är att ha roligt till min favoritmusik. Att få vara fri och glömma nuet för ett ögonblick. Jag tycker om att bearbeta mina känslor genom dans och att inspireras av andra dansare.

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Innan jag började läsa på universitetet bestod mitt liv nästan bara av dans. Jag gick en yrkesförberedande danslinje och vi satte upp en egen dansproduktion. I nuläget finns det tyvärr inte någon tid över för att dansa på egen hand, därför är jag extra glad att jag har vänner som älskar att dansa och att jag har möjligheten att få vara danslärare.

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– När jag inte är på dansskolan, studerar jag global utveckling vid Stockholms universitet. Min dröm är att få arbeta i FN med frågor som berör mänskliga rättigheter.

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Jag älskar att se hur dans enar människor och skänker självförtroende till var enda liten individ. Det tycker jag är det bästa med att få lära andra att dansa.

Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– Jag kommer aldrig att glömma när jag var med och uppträdde i danstävlingen Streetstar. Vi hade ett enastående nummer, där tre koreografer hade enat tre dansgrupper av olika åldrar. Det var fantastiskt att få uppträda inför en dansälskande publik som gav härlig respons. På scen var vi inte tre grupper, vi var enade och upplevde sann dansglädje!