Frida Gonelius

Hon är hälsopedagogen som älskar att skapa magi mellan kroppen och musiken. Gemenskap och glädje är två av nyckelorden för hennes dansklasser. Möt Dance Factorys Frida Gonelius!

Namn
Frida Gonelius 


Ålder 23 år


Favoritdans
Hip Hop och Contemporary


Undervisar i 
Pyttedans, barndans, Hip Hop, Fortnite, Feminine Vibe


Utbildning 
Hälsopedagog


Arbetsroll 
Lärare

När började du med dans?
– Jag började med dans när jag var 8 år.

Vad är det du älskar med dans?
– Jag älskar hur musiken och kroppen skapar magi tillsammans, hur man blir en del av musiken och får uttrycka sig så! Att man glömmer tid och rum och bara njuter av att vara i den fantastiska dansbubblan.

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Dansen finns med mig hela tiden, när jag inte undervisar dansar jag själv, tänker på dans eller känner dans! Jag brukar säga att dans är lösningen på allt här i livet, vare sig du är glad eller ledsen så finns dansen där.

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– I vanliga fall brukar jag spendera mycket tid i skolbänken men eftersom jag precis har fått min examen som hälsopedagog så väntar nya utmaningar! Träning i dess olika former ligger mig varmt om hjärtat och det är något jag sysslar mycket med när jag inte är på dansskolan.

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Det roligaste med att lära andra att dansa är att få dela med sig av sin passion för dansen samt att få vara med på elevernas resa och se deras utveckling och hur de klarar av saker de inte trodde att de skulle! Gemenskapen tillsammans med eleverna!

Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– Det jag älskar allra mest är att få uppträda med dans på scen och därför kommer jag aldrig att glömma känslan jag får varje gång jag står på scen! Det är en känsla som inget kan mäta sig med, sådant adrenalin, lycka och värme!

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– På mina lektioner kan man förvänta sig en härlig gemenskap där alla elever känner sig sedda. För mig är det viktigt att ha kul på lektion och det får vi när vi grottar in oss i dansens värld och tränar på uttryck, teknik och musikalitet!