Hanna Lindberg

Hon är tjejen med norrländsk dialekt som knäcker de flesta i Hip hop och kickboxning. Hon är tjejen som brinner för att alla ska uppnå just sitt mål med sin dans, oavsett om det handlar om att lyckas sätta sitt första steg eller att vinna ett VM guld! Möt Dance Factorys Hanna Lindberg!

Namn
Hanna Lindberg


Ålder 26 år


Favoritdans
Hip Hop


Undervisar i
Hip Hop, Hip Hop kids


Utbildning
Hip Hop steg 1, examinerad.
Hip Hop steg 2, examinerad.
Domarutbildning Hip Hop och Disco, examinerad.

När började du med dans?
– Jag var 14 år när jag tog min första danslektion. Det började med en timme streetjazz i veckan, men gick snabbt upp till flera pass i veckan och jag dansade allt ifrån balett till hiphop.

Vad är det du älskar med dans?
– ALLT! Musiken, människorna, livsstilen. Möjligheten att kunna uttrycka sig genom sitt eget kroppspråk och sina rörelser.

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Mitt liv består endast utav dans, och det har det också gjort sedan jag började. Under veckorna undervisar jag i princip varje dag. När jag är ledig så dansar jag själv. Som dansare kan du aldrig bli ”klar” med din utveckling, det finns alltid nya spännande utmaningar att ta sig an.

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– Dansar… Kickboxning är också ett nyfunnet intresse så när jag inte dansar själv eller undervisar så hittar ni mig antagligen i ringen med mina snygga rosa tandskydd.

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Eftersom dansen är och har alltid varit en stor och viktig del i mitt liv så vill jag ha möjlighet till att dela med mig av mina egna erfarenheter. Dans är glädje och det finns inget bättre än att få dela med sig utav denna glädje. Se mina elever kämpa och hjälpa dem att nå sina egna mål som dansare.Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– Jag har under alla år haft en stor inspirationskälla. En dansare från frankrike som enligt mig är den absolut bästa hiphopdansaren genom tiderna. Jag var 17 år och hade åkt ner till Stockholm med mitt crew från sundsvall för att titta på tävlingen streetstar. Mellan alla battles var det alltid en riktigt dansfest med ett proppat dansgolv och ett flertal cyphers (ringar) igång. Självklart lyckades jag ofrivilligt hamna mitt i ringen, chockad och nervös! Vad gör man då? Ja, men det är ju bara att köra järnet, vilket jag gjorde! Tittar upp och ser honom, Niako! Min största idol mitt framför mig! Jag visste inte om jag skulle kräkas, svimma eller slå en kullerbytta… men jag gick ut ur ringen efter mitt solo, får en kram och jag kommer aldrig att glömma när han sa – You go girl, Good job!

Jag log nog konstant i en vecka efter..

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– Roliga, köttiga koreografier mixat med en hel del freestyleträning. Mitt mål som danslärare är att alla mina elever ska få möjligheten till att nå sina mål, oavsett om det är att vinna ett VM guld eller att få dansa och svettas en gång i veckan.

Målet är att ni som elever skall på ett roligt sätt få en bred och bra grund inom dansen och samtidigt få hitta er själva och erat sätt att röra er på.