Jannica Vellonen

Hon är tjejen som dansat sedan födseln och älskar allt med dans, hon är tjejen som aldrig kommer glömma sin första dans battle! Häng med och lär känna Dance Factorys Jannica Vellonen!

Namn
Jannica Vellonen


Ålder 21 år


Favoritdans
Alla danser


Undervisar i
Barndans, balett, disco och showdans.

När började du med dans?
– Jag har dansat i stort sätt hela mitt liv men började ta klasser som 6-åring. Idag är jag 19 🙂

Vad är det du älskar med dans?
Asså den frågan är minst lika svår varje gång den ställs. Jag älskar ALLT med dans. Vad och hur man kan göra med den. Hur mycket man kan uttrycka sig i den. Hur mycket den kan förmedla och inspirera. Dansens alla förmågor. Ja, med andra ord så älskar jag makten dansen har, vad den lixom är kapabel till att göra. Dansens är magisk helt enkelt.

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Om man räknar ifrån barnsben till studentdagen så bestod mitt liv av hur mycket dans som helst. Jag levde i stort sett för dans helt enkelt. Men efter att jag tog studenten så lades dansen lite på hyllan av olika skäl. Men nu är jag mer redo att plocka ned den igen!

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– Antingen så jobbar jag på en annan dansskola, umgås med pojkvännen eller med vännerna!

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Oj. Att lära dans över i huvudtaget är bland det bästa jag vet, eftersom att jag ger kunskap inom någonting som jag håller varmt om hjärtat. Men det bästa med att lära är när folk faktiskt vill lära sig och tycker om det dem lär sig ifrån mig, att dem finner ett intresse i det. Sedan är det alltid lika roligt när jag själv får se att folk utvecklas utav det. Åh.. utveckling är för underbart. Sist men absolut inte minst så är det underbart att se att folk har det superroligt samtidigt som dem lär sig någonting.

Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer.
– När jag tävlade/battlade för första gången. Det var verkligen som en spark i baken när det beslutet togs. Och inte ifrån mig själv.. utan ifrån min danslärare haha. Hon sa verkligen ”ja” åt mig till hennes fråga  ”ska du köra?” och sedan vred hon på klacken med listan i handen på alla tävlande. Vilken upplevelse det var. Och allt, tack vare henne. 

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– Kunskap, gemenskap och underhållning. Och en hel del styrka 😉