Jenny Bohlström

Hon är tjejen som missade sin runda under hennes första danstävling, men som stod i VM final i slutet på sin karriär. Möt Dance Factorys Jenny Bohlström!

Namn
Jenny Bohlström


Ålder 27 år


Favoritdans
Jazz och Hip Hop


Undervisar i 
Disco, Hip Hop, Showdans, Balett, Feminine Vibe.


Utbildning
United Kingdom Alliance of Professional Teachers of Dancing.
The Ailey School, New York.
Kungliga Svenska Balettskolan, Stockholm.
Naturally Intense Personal Training, New York.


Arbetsroll
Ansvarsområde Disco & Hip Hop, lärare.

När började du med dans?
– Jag började med dans när jag var 4 år.

Vad är det du älskar med dans?
– Att få röra och uttrycka sig till musiken! Samt att via rörelser, dans och uttryck kunna kommunicera med alla i hela världen, dans är ett språk alla förstår!

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Mitt liv har sedan jag tog mitt första danssteg bestått utav dans! När man väl har börjat så går det inte att sluta!

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– När jag inte är på dansskolan så jobbar jag med dans och som personlig tränare där jag hjälper folk att nå sina mål och drömmar.

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Det roligaste med att lära andra att dansa är att få förmedla och dela känslan man bara kan uppleva via dans. Att sedan få följa eleverna på deras resa och se hur de utvecklas som både dansare och personer är oslagbart!

Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– Ett dansminne jag aldrig kommer att glömma är när jag för första gången åkte över till USA för att dansa. Att få åka till USA och dansa är en dröm jag har haft sedan barnsben! Jag åkte dit i 3 veckor och tog så många dansklasser jag bara kunde, jag gjorde även audition till en av mina drömskolor ”The Ailey School”. Dagen då jag fick beskedet att jag kommit in på skolan kommer jag aldrig att glömma, att sedan få spendera 5 år som dansare i New York City var verkligen ”a dream coming true”!

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– På mina lektioner har vi roligt och lär oss så mycket som vi bara kan! Vi övar på teknik, musikalitet och uttryck. Dans kräver disciplin och hårt arbete, vilket jag kräver av mina elever. Vi ger och vi tar, vi pushar och vi utvecklas, men viktigast av allt är att vi har kul på resans gång!