Liv Hallgren Palmgren

Möt Dance Factorys Liv Hallgren Palmgren!

Namn
Liv Hallgren Palmgren


Ålder 18 år


Favoritdans
Disco och alla typer av jazz


Undervisar 
Disco


Arbetsroll 
Lärare

När började du med dans?
– Jag började på barnbalett när jag jag var två år efter att ha sett en bild på en ballerina i tidningen. Det var kärlek vid första ögonkastet och jag tjatade på mamma och pappa länge innan de tillslut hittade en dansskola för tvååringar.

Vad är det du älskar med dans?
– Uttrycksfriheten! Att det inte finns något rätt eller fel utan att det är ens känsla i stunden som styr vad kroppen skapar.

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Mer än vad jag tror! Ibland kommer jag på mig själv snurrandes mellan vardagsrummet och köket eller ståendes i relevé i väntan på bussen.

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– När jag inte är på dansskolan så sitter jag vid skolbänken och drömmer mig bort.

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Det roligaste med att lära andra dansa är att se eleverna utmana sig själva och utvecklas som både dansare och personer. Att se eleverna sätta sin egen prägel på rörelser utifrån deras egen personlighet och tillsammans skapa något att vara stolta över.

Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– Jag kan bara tänka på alla år som tävlingsdansare och de många oerhört fina minnen som det givit mig. Hårda träningar, långa bilturer, tidiga morgnar, doften av svett, matlåda och hårspray, vinster och förluster. De upplevelser jag har fått dela med min familj och mina danskompisar är flera år av minnen. En resa jag bär med mig livet ut.

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– Att jag ser dig!