Tävling

Vi är medlemmar i det internationella förbundet World Artistic Dance Federation (WADF).

Vi på Dance Factory har en gedigen erfarenhet att träna och coacha allt från nybörjare till världsmästare! Dance Factory är anslutna till Sveriges Dansorganisation (SDO). Sveriges största organisation för tävling.

Att tävla i dans är helt otvunget och helt upp till var och en. Vi rekommenderar däremot tävling för att öka motivationen och viljan att utvecklas för alla våra dansare. Man kan tävla i Disco, Hip Hop, Pardans, Artistic Ballroom, Caribbean (Salsa, Bachata, Merengue), konstnärlig dans (jazz, modern, showdans, etc).

För att kunna tävla så behöver man en tävlingslicens genom SDO. Tävlingslicensen är kopplad till Dance Factory och ger dansaren och dansskolan trygghet i form av försäkring och ansvar.

Är man i början av sin tävlingskarriär så går det bra börja med en provlicens. Denna licens gäller endast för en tävling och är kostnadsfri. Licenskostnaden är annars 400kr per år.

Utöver kostnad för licens tillkommer även en tävlingsavgift på 300kr per tävling.

Varje tävling har ett sista datum för anmälan. Det är därför viktigt att tänka på att söka licens och anmäla sig till tävlingar i god tid. Detta för att man ska slippa efteranmälningsavgifter eller i värsta fall inte få tävla på den aktuella tävlingen.

Vi på Dance Factory har tävlingskvällar där vi dels informerar om tävlingssystemet men även ger tips och tricks om allt som har med tävlingar att göra. Klicka här för att komma till anmälan www.dancefactory.se/danskurser

Tävlingsansvarig på Dance Factory är Jonathan Näslund. Det är till honom ni ska vända er om ni har några frågor eller funderingar. Ni når honom direkt på jonathan@dancefactory.se

Vi är ett härligt gäng som brukar åka på tävlingar från Dance Factory och vi ser fram emot att bli fler. Alla är välkomna!

Klicka här för att komma till tävlingskalender https://dans.se/comp/games/

Vi är även medlemmar i det internationella förbundet World Artistic Dance Federation (WADF). För mer information gällande tävlingar inom WADF. Kontakta Jonathan Näslund.

För tävlingar inom DSF hänvisar vi till Tyresö Danssportklubb https://idrottonline.se/TyresoDSK-Danssport/