Linn Hegdal

Hon är den glada tjejen med galet mycket energi som tagit hela svenska folket med storm i Let´s Dance. Möt Dance Factorys Linn Hegdal. 

Namn
Linn Hegdal 


Ålder 27 år


Favoritdans
Jive


Undervisar i 
Pardans, Artistic Ballroom, Latino Solo, Latino Fitness

När började du med dans?
– Började dansa lite show och jazz när jag var 5 år men började först med pardans när jag var 11 år.

Vad är det du älskar med dans?
– Älskar att nöta dans, teknik, och se att ju mer jag kämpar och ju mer jag lär mig, desto coolare saker kan jag göra. Älskar utveckligen precis ALLA kan göra i dans, fysiskt, självförtroendemässigt. Plus att musik och rörelse är den bästa kombon alltid! 

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Jobbar med dans på heltid, tränar, tävlar och kör lets dance. Undervisar utöver det. 

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– När jag inte dansar älskar jag att antingen totalvila, typ äta chokladbollar och kolla film, eller att testa nya träningsformer som crossfit, klättring och poledance. 

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Det bästa med att lära andra dansa är att se någon knäcka den där koden, som de precis stunden innan inte trodde de skulle kunna. Det där klicket som gör att man förstår ett steg eller en rytm och hur det liksom kan öppna upp ögonen för massa nya grejer i dansen!!

Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– Mitt absolut bästa dansminne är från 2017, när de ropade upp mig och Jacob Persson som svenska mästare i båda dansförbunden. Mina dansdrömmar har vuxit ju mer jag tränat, från att önska att man skulle få en partner, till att gå upp i klass, och sen började den där sm-drömmen smyga sig. Och att den sen gick i uppfyllelse, är en av de absolut bästa stunderna i mitt liv. Ingen kan ta det ifrån oss. 

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– Man kan förvänta sig massor! Energi, högt tempo, älskar när elever ställer frågor och jag gör alltid mitt bästa för att kunna svara på dem, förhoppningsvis bra musik och en bra mix av både dansglädje och teknik!