Olivia Gimlin

Hon är tjejen som började dansa redan som fyraåring efter att hon blivit besatt av Mello. Hon är tjejen som älskar att sprida sin passion och få andra att älska dans på samma sätt som hon själv gör. Möt Dance Factorys Olivia Gimlin!

Namn
Olivia Gimlin


Ålder 21 år


Favoritdans
Jazz


Undervisar i
Jazz, disco, show/musikal, balett

När började du med dans?
Jag började dansa när jag var 4 år efter att ha blivit helt besatt av dansarna i melodifestivalen 2004. Det var ganska självklart att jag skulle börja dansa och på den vägen fortsatte det.

Vad är det du älskar med dans?
Jag älskar kreativiteten, att uttrycka känslor till musik, showa och uppträda på scen!

Hur mycket av ditt liv består av dans?
Jag har alltid haft dans som mitt största intresse och de är det jag alltid haft mina drömmar kring, dansen är en del av min identitet och kommer alltid vara det.

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
Jag älskar att hitta på saker, så jag är gärna ute i naturen, upptäcker nya platser, hänger med familj och vänner. Sen får jag in en del träning i form av löpning, styrketräning eller pilates. Även vanligt att man hittar mig på shopping hahah.

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
Att sprida passion till dans och se andra älska det lika mycket som jag själv.

Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
Egentligen alla resor genom danstävlingar, läger och workshops. Men något extra speciellt var när jag åkte till Glasgow för att dansa och träna med min största idol och inspiration Autumn Miller, det är något jag aldrig glömmer.

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
Fart och fläkt, uttrycka sig till musiken, utmanas och sedan gå därifrån med inspiration och en bra känsla i hela kroppen.