Julia Johansson

Hon är tjejen som äter, sover och dricker dans som sopade banan med flera hundra andra dansare när hon sökte in till danslinjen. Hon är tjejen som älskar teknik och vill att alla hennes elever ska längta till nästa lektion samma sekund som de lämnar danssalen. Möt Dance Factorys Julia Johansson. 

Namn
Julia Johansson


Ålder 24 år


Favoritdans
Latin


Undervisar 
Barndans, pyttedans, showkids, pardans, femenine vibe, carribean, show/jazz, contemporary, balett, bröllopsvals, artistic ballroom, dansmix kids.


Utbildning
Pardans steg 1 och 2, konstnärlig dans.


Arbetsroll
Platsansvarig, lärare.

När började du med dans?
– Jag vet att jag dansade balett när jag var riktigt riktigt liten men slutade efter ca en termin för att jag inte fick använda tåskor som de riktiga ballerinorna haha. Sedan började jag igen sommaren 2008 när mamma satte mig på ett musikal läger.

Vad är det du älskar med dans?
– Frågan är alltid lika svår, men låt oss bara säga att jag hittills inte har hittat någonting som jag inte älskar.

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– I princip allt! Min lillebror sa en gång att ”om hon inte dansar så tänker hon på dans, kollar på dans eller pratar om dans”, och jag kunde inte ha sagt det bättre själv 🙂 

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– Är jag inte på dansskolan så är jag antingen bortrest på en tävling tillsammans med min danspartner eller så ligger jag hemma i sängen och tittar på en bra film.

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Att få vara en del av deras resa, att hjälpa dem och få se deras utveckling.Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– När jag sökte till gymnasiet! Jag hade en plan sen en tid tillbaka, men när ansökningarna började så bestämde jag mig för att jag ville prova att söka till dans i första hand. Jag trodde aldrig att jag skulle komma in någonstans, men auditions i sig är en erfarenhet så jag valde att köra på. Till min linje så tog de in 24 personer och året jag gjorde antagningsprovet så var det 300 sökande. Att vara en av de 24 var oväntat, och så fruktansvärt häftigt!

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– Att lära sig massor inom dans och dess teknik, samt att ha väldigt roligt. Jag vill att mina elever redan när de lämnar min klass ska längta till nästa vecka!