Daniel Scarrillo

Han är killen som sover, äter och lever dans! Han är visionären som tagit tävlingsdansen till nya internationella nivåer i Sverige. Han är killen som älskar utmaningar och följa sina elevers resa, från första steget in i danssalen till en fullfjädrad dansare, oavsett om det är på ett dansgolv eller en scen! Han är killen som älskar utmaningar och energi! Möt Dance Factorys Daniel Scarrillo!

Namn
Daniel Scarrillo


Ålder 39 år


Favoritdans
slow


Undervisar i
dansmix, showdans, jazz, contemporary. Disco, slow.


Utbildning
Kungliga svenska balettskolan.
SDO steg 3.
IDTA Licentiate freestyle. IDO licens utbildning.

När började du med dans?
– Jag började dansa redan som 5 åring. Fanns det musik och rytmer, så började jag dansa, det var mitt sätt att uttrycka mig. Började då i starten med pardans. och sen dess har jag aldrig slutat.

Vad är det du älskar med dans?
– Jag älskar dans för att den frigör våra känslor genom musik och rörelse, den öppnar upp sinnen för skapande, den sammanför oss med människor av samma intresse, den utvecklar oss, den utmanar oss. Dans är en del av livet och livet blir ofta en dans.

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Jag har dansat hela livet, från att den har varit min största hobby, till tävlingsdansare, proffs, domare, utbildare, så slutar aldrig dansen att lära dig nya saker i livet. Så mitt liv är dans, och dansen är livet.

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– Jag jobbar bla med att utbilda nya danslärare inom SDO, jag har även en IDO licens och reser och dömer dansmästerskap ute i Europa. Annars så umgås jag med nära och kära.

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Det är att få dela med sig av den dansglädje man själv har för dansen, och att få väcka folks nyfikenheten runt dans, eller att få se barn få utrycka sig genom rörelse, det är deras språk, deras värld. Från dom första nybörjare stegen till detaljer när man blivit duktigare, det är minst lika roligt och givande varje gång i dansens resa.

Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– Tidigt dansminne på Linneagården i Kolbäck och mina första danssteg, vi var många från min klass och skola som började dansa samtidigt, och minnet av parketten som knarrade när vi dansade finns kvar. Och min första dansfröken ”Puppa” som såg till att mina armar var aktiverade och tydliga, samt att jag höll fötterna i takt till musiken. Jag vill säga att hon lyckades rätt bra.

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– En Massa härligt energi, kanske ett högt tempo då jag gillar att ”packa in” så mycket som möjligt för att få bästa upplevelsen. Men dansglädje, Utmaningar, uppmuntran och massa kärlek för dansen. Jag hoppas vi ses i danssalen!