Hanna Lindberg

Hon är tjejen med norrländsk dialekt som knäcker de flesta i Hip hop och kickboxning. Hon är tjejen som brinner för att alla ska uppnå just sitt mål med sin dans, oavsett om det handlar om att lyckas sätta sitt första steg eller att vinna ett VM guld! Möt Dance Factorys Hanna Lindberg!

Namn
Hanna Lindberg


Ålder 32 år


Favoritdans
Hip Hop


Undervisar i
Hiphop, feminine Vibe


Utbildning
Hon har haft ett flertal uppdrag inom SDL, bland annat som Dj, domare, kontrollant och landslagscoach.

När började du med dans?
– Jag var 14 år när jag tog min första danslektion. Det började med en timme streetjazz i veckan, men gick snabbt upp till flera pass i veckan och jag dansade allt ifrån balett till hiphop.

Vad är det du älskar med dans?
– ALLT! Musiken, människorna, livsstilen. Möjligheten att kunna uttrycka sig genom sitt eget kroppspråk och sina rörelser.

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Dans och musik har alltid haft en enormt stor roll i mitt liv. Att dansa, undervisa och vara med på tävlingar är bland det bästa jag vet!

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– När jag inte är på dansskolan så studerar jag till lärare på SU vilket jag tycker är otroligt kul! När jag inte studerar eller hänger i danssalen så spenderar jag min tid på träning, gärna kickboxning! Eller med mina fantastiska vänner.

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Eftersom dansen är och har alltid varit en stor och viktig del i mitt liv så vill jag ha möjlighet till att dela med mig av mina egna erfarenheter. Dans är glädje och det finns inget bättre än att få dela med sig utav denna glädje. Se mina elever kämpa och hjälpa dem att nå sina egna mål som dansare.Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– När två av mina elever dansade sig hela vägen till final på Hiphop EM i vuxenklass! Dessa elever hade jobbat stenhårt! Att få vara med när de nådde sitt mål var en otrolig känsla som jag aldrig kommer att glömma!

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– En rejäl svett-fest blandat med kunskap! Grooviga koreografier blandat med teknik och freestyleträning. Mitt mål som danslärare är att alla elever ska få en bred och stabil grund att stå på samtidigt som de ska få möjlighet att utforska sitt eget rörelsespråk.
Alla elever ska få möjlighet att nå sina mål, små som stora!