Izabella Avci

Möt Dance Factorys Izabella Avci!

Namn
Izabella Avci


Ålder 21 år


Favoritdans
HipHop & Feminine Vibe

När började du med dans?
– Det finns nog ingen som kan sätta fingret på när jag började dansa. Redan från barnsben finns det videos och bilder från när jag skulle uppträda och ställa upp för show. Där det fanns musik fanns alltid jag.

Vad är det du älskar med dans?
– Det jag älskar med dans är hur bra jag mår av det. Det finns inget som läker min själ som dans gör. Oavsett hur dåligt jag mår eller hur jobbigt det har varit i stunden så har dans och musik alltid funnits där för mig och det finns en otrolig glädje i det som jag tycker alla borde få uppleva. 

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Jag har aldrig riktigt varit en proffsdansare men dansen har alltid funnits i mitt liv. Jag tycker inte det finns några krav för vilken nivå man måste ligga på för att säga att man dansar. Allt från att härma youtube videos mitt i natten och Let´s Dance på TV till att dansa i en grupp med kompisar. Dansen är det jag längtar efter dag och natt och det tar naturligtvis upp en väldigt stor del av mitt liv.

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– Jag pluggar till Gymnasielärare på Gymnastik- och Idrottshögskolan. I skolan har jag även min egna dansgrupp men annars hittar ni mig på gymmet eller något mysigt fik.

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– Det är alltid kul att se en koreografi eller en vision som man haft i huvudet bli till verklighet. Men framför allt är det av ren lycka att hjälpa andra att bygga upp ett självförtroende från insidan genom dans. Den lyckan som utstrålas efter man klarat en utmaning är oslagbar.

Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– Oj det var svårt! Jag skulle nog ändå säga att den dansgruppen jag hade på gymnasiet var en otrolig upplevelse. Vi övade varje dag i månader, tidiga morgnar och sena kvällar inför en stor uppvisning inför flera tusentals människor. Adrenalinet och lyckan under hela dansen och efteråt var helt fantastisk. Det är såna uppträdanden som får mig att känna efter hur mycket jag verkligen brinner för dans!

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– Energi och glädje framför allt! Mitt mål är att alla ska känna sig självsäkra och nöjda i sina kroppar och därav utvecklas som dansare på ett tekniskt och passionerat sätt! Ribban kan alltid gå högre!