John Nordberg

Han är killen vars högsta dröm gick i uppfyllelse på ett läger i Danmark. Han är killen som får bröderna fluff att verka snaggade. Han är Dance Factory’s John Nordberg!

Namn
John Nordberg


Ålder 29 år


Favoritdans
Samba


Undervisar
Standard och Latin

När började du med dans?
– Jag började dansa när jag gick i andra klass. Så jag var alltså 8 år.

Vad är det du älskar med dans?
– Jag älskar känslan jag får när jag dansar eller undervisar. Man glömmer bort tiden och allt annat i livet. Det enda som är viktigt är dansen, här och nu. Det tycker jag är underbart med dans. Det är en passion.

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Just nu har jag hållit igång med olika dansstilar i samband med att jag slutade tävlingsdansa för ca 4 år sedan. Innan dess bestod hela mitt liv av dans. Jag tävlade, undervisade och dansade tillochmed i skolan. Dans är något som har format mig som person och jag kommer att hålla på med dans hela livet.

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– Jag studerar till svensklärare samt arbetar i butik. På fritiden umgås jag med mina polare.

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Det roligaste är nog att se hur nöjda och glada de blir när någonting äntligen sitter. Att få se en annan person lära sig och utvecklas med tiden är otroligt givande för mig med.Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– För länge sedan när jag tävlingsdansade på Dancefactory hade vi fått möjligheten att bli undervisade av en flerfaldig världsmästare som heter Zoran Plohl. En riktig danskaraktär. Han har många talangfulla par som tävlar i världsklass. Hur som helst kommer jag aldrig glömma de dagarna med honom. Han fick mig att inse hur man kan träna hårt för att upptäcka resultat i sitt dansande.

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– Man kan förvänta sig en lektion där alla har fokus på dansen och är närvarande i stunden. Vi utvecklas tillsammans och med hjälp av varandra kan man förväntas sig ha roligt också!