Nathalie Akselsen

Hon är tjejen från Åmål som tog Discovärlden med storm under sin tävlingskarriär. Hon är glad, hon är härlig och hon brinner för sina elever. Hon är tjejen som tycker att det absolut viktigaste på dansgolvet är att ha roligt. Möt Dance Factorys Nathalie Akselsen!

Namn
Nathalie Akselsen


Ålder
36 år


Favoritdans
Showjazz


Undervisar i
Pyttedans, barndans, disco, balett, showjazz, feminine vibe och mammaträning.


Utbildning
Yrkesdansarutbildningen på Balettakademin Stockholm.

När började du med dans?
– Jag började när jag var 8 år, bästa beslutet jag (eller mina föräldrar) har tagit! ☺️

Vad är det du älskar med dans?
– Dans är en fantastisk källa till glädje och gemenskap! Genom dansen kan man bygga upp sitt självförtroende eftersom man får ta plats och uttrycka sig själv både fysiskt och känslomässigt. Jag älskar att man får skruva upp olika känslor, skådespela, showa och gå in i olika roller. Dans är så otroligt lekfullt, levande och connectar människor i alla åldrar! För mig var det genom dansen jag skaffade vänner och kände att jag kunde vara mig själv = dans är bäst!

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Dans har varit mitt liv sedan mina första steg på dansskola! Jag dansade i princip varje dag som ung och satsade även på mitt tävlingsdansande i disco där jag ingick i svenska landslaget. Under gymnasiet gick jag dansestet och sedan flyttade jag till Stockholm för att utbilda mig till yrkesdansare på Balettakademien. Sedan dess har jag frilansat och livnärt mig på dansen. Det har med andra ord blivit en hel del timmar i danssalen och på scen! 😊 Nuförtiden har jag fler hobbies än bara dansen som jag ägnar mig åt men dansen kommer alltid vara en stor del av mitt liv på ett eller annat sätt!

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– När jag inte är på dansskolan umgås jag med min pojkvän och mina vänner! Jag gillar att friluftsa som kontrast till det “glammiga” i att jobba på scen, spela spel, kolla serier och bara chilla med massa god mat och choklad!

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Att sprida dansglädjen som jag själv har känt genom åren, coacha och se elevernas utveckling!

Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– Oj vad svårt, finns så många! Ett tydligt minne var när jag gjorde det första giget på min första arenaturné i en produktion som hette “Julgalan”. Jag dansade bland annat bakom Danny Saucedo till originalkoreografin av “In the Club” och tyckte det var såå häftigt! Jag hade gåshud över hela kroppen när jag gick ut på scenen och jag minns så väl att jag tänkte att “det är nu det händer!”. Där och då kan man väl säga att min danskarriär startade som jag så länge drömt om och kämpat för ☺️

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– Mina främsta mål som danslärare är att mina elever ska känna dansglädje, utmanas och få verktyg till att utvecklas! Jag vill att mina klasser ska vara en trygg plats där vi peppar varandra och det gör ingenting om man gör fel – viktigast är att ha kul och att man gör sitt bästa!