Sofie Hådén

Hon är tjejen från Sundsvall som har enormt stor passion för dansen! Hon är den blyga tjejen som till slut vågade sig ut på dansgolvet och upptäckte att det är DÄR hon hör hemma. Här är tjejen som har hjärtat på rätt plats och älskar det hon gör. Möt Dance Factorys Sofie Hådén!

Namn
Sofie Hådén


Ålder 
28 år


Favoritdans
Tuff fråga… Jazz och Hiphop om jag verkligen måste välja.


Undervisar i
Hiphop


Utbildning
Kandidatexamen, Personal & Arbetsliv samt Steg 1 Disco.


Arbetsroll
Lärare

När började du med dans?
– Jag började ta klasser när jag var 12 år efter att ha haft dans som tillval i skolan. Jag höll på med andra sporter men behövde få byta spår och efter att börjat dansa och aldrig någonsin känt att jag behövt byta spår igen förstår jag att jag hittade min grej.

Vad är det du älskar med dans?
– Att det bara finns här och nu. Allt jag tänker på försvinner från och med att musiken startas. Det är definitionen av frihet för mig!

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Nu tar inte dansen lika stor plats som den gjorde när jag gick i skolan. Jag tror att anledningen till varför jag klarade skolan så pass bra var för att jag hade dansen och jag var på dansskolan jämt. Även fastän jag inte dansar lika mycket idag så är jag övertygad om att hur mycket eller hur lite jag än dansar så kommer dansen alltid att beskriva mig som person lika mycket ändå.

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– Jobbar med projektledning på en marknadsavdelning.

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Det mest fantastiska är absolut hur den förenar oss, människor som till synes är väldigt olika. Min största motivation däremot är att få följa med på utvecklingsresan hos varje enskild individ och i gruppen som helhet, både fysiskt och psykiskt!

Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– När jag stod på scenen för allra första gången efter att ha börjat med dansen slår alla dansminnen. Jag var väldigt blyg som barn så detta var en mäktig känsla och viktig för mig som person!

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– Att ha roligt på klasserna är det viktigaste för mig. Har man roligt finns viljan och motivationen och då kan man nå hur långt som helst. Jag ser till att skapa goda förutsättningar för allt detta på mina klasser. Givetvis är man alltid välkommen, vilket humör man än är på!