Tilde Södergren

Hon är hiphop tjejen från Söderhamn som tagit hela danssverige och världen med storm. Hon är tjejen som under 2022 vann Svenska mästerskapen i både solo och duo! Möt Dance Factory´s Tilde Södergren!

Namn
Tilde Södergren


Ålder 19 år


Favoritdans
Hiphop


Undervisar i 
Hiphop

När började du med dans?
– Jag tog min första danslektion när jag var 6 år gammal och jag fastnade direkt! Sedan dess har jag provat på flera olika stilar min insåg snabbt att hiphop verkligen var min grej.

Vad är det du älskar med dans?
– Det finns inget jag inte älskar med dans. Jag älskar att det är ett sätt att uttrycka sig, musiken, människorna och att bara få släppa lös. Jag är framförallt tacksam för allt som dansen gett och ger mig varje dag!

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Det enkla svaret är att dans ÄR mitt liv. Det är vad jag brinner allra mest för! När jag inte tränar, letar jag ny musik, står och vibear medan jag diskar, funderar på hur jag ska träna för att bli bättre eller plöjer dansvidoes på youtube! Dans är alltid med mig.

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– När jag inte är på dansskolan hänger jag med mina fantastiska vänner och familj och hittar på mycket skoj! Jag älskar att vara ute i naturen, på vintern blir det mycket skidor och på sommaren är jag ute i Söderhamns skärgård och åker massa båt! 
Jag tränar också på eget håll då jag fortfarande tävlingsdansar! Jag åker runt och tävlar både nationellt och internationellt och försöker ta så mycket dansklasser jag bara kan!

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Det bästa jag vet med att undervisa är att få dela med av min dansglädje och smitta av den på eleverna.  Det är så fantastisk att jag som tränare får möjligheten att hjälpa elever att utvecklas till egna unika dansare och pusha dem att nå sina mål.

Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– Ett dansminne jag aldrig glömmer var första gången jag lyckades ta mig till en EM-final i hiphop solo. En finalplats på ett internationellt mästerskap var något jag hade kämpat länge för och jag kommer aldrig glömma känslan när jag fick reda på att jag hade gått vidare hela vägen! Jag var så otroligt stolt och glad. Det var så mäktigt att få sitt namn utropat i arean och dansa ensam för en publik från så många olika länder. Och jag är tacksam att jag fått göra det fler gånger sedan dess.

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– På mina lektioner kan man förvänta sig massa energi och fart och fläkt! En blandning av koreografi, freestyle och teknik. Jag vill skapa en miljö där vi vågar testa nya saker och utmana oss själva tillsammans. Mitt mål är att inspirera eleverna och ge dem verktyg för att utvecklas och bli trygg i sin dans. Jag tror på att man utvecklas som mest när man ha kul samtidigt som man kämpar hårt.