Jonathan Näslund

En gång i tiden så vägrade han att dansa, nu är han fast. Han är en av grundarna av dansskolan. Det här är Dance Factorys Jonathan Näslund.

Namn
Jonathan Näslund


Ålder 37 år


Favoritdans
Cha cha cha


Undervisar i
Pardans, Artistic Ballroom, Latino Solo.


Utbildning
Pardans steg 1, pardans steg 2, WDSF-utbildning, kandidat medicine examen.


Arbetsroll
Marknadschef och Eventansvarig

När började du med dans?
– När jag var fyra år så brukade jag bjuda upp min mamma, farmor, – ja, alla som ville dansa egentligen – till dansbanden som spelade på Bingolotto. Mina föräldrar försökte få in mig på någon dansskola men det var ingen som ville ta emot mig då jag var för liten. ”Kom tillbaks när han fyller sju”, men när jag väl fick så vägrade jag! Vändpunkten kom flera år senare när jag skulle fylla tolv. Då gick jag med på att testa. Men bara om jag fick dansa i ”den stora gruppen” som hade dansat i flera år. Jag fick prova och platsade in, efter några veckor så dansade jag min första tävling. Sen var jag fast!

Vad är det du älskar med dans?
– Jag älskar att förmedla känslor genom att röra på kroppen. Att kombinera dansglädje och ”freaka ur” med otroligt komplicerad teknik är något som jag aldrig kommer att tröttna på.

Hur mycket av ditt liv består av dans?
– Nu för tiden så finns det tyvärr inte så mycket tid för att dansa själv, men dansen finns med i tanken hela tiden. Man går och tänker på sina elever och hur man kan göra för att få dem att utvecklas. Hemma hos oss är det inte många middagar där samtalsämnet är annat än dans.

Vad gör du när du inte är på dansskolan?
– Då spenderar jag tiden med min familj. Älskar att hålla på med olika projekt i trädgården och vara ute i skärgården på somrarna. 

Vad är det roligaste med att lära andra att dansa?
– Dels så älskar jag att umgås med människor, men att dela med sig av erfarenheten att ”ingenting är omöjligt” är nog min största drivkraft. Att se mina elevers förvånade blickar när de klarar av det som de var säkra på att de aldrig skulle klara av. Det är häftigt!Berätta om ett dansminne du aldrig glömmer!
– Gjorde ett dansjobb på Maldiverna där det plötsligt kom upp två och dansade bredvid mig och min partner. Jag blev såklart irriterad att någon försökte förstöra vårt uppträdande. När jag sen insåg att det var Chris Martin (sångare i Coldplay) och Dakota Johnson (50-shades of Gray) så kändes det ändå helt okej. Haha! 

Vad kan man förvänta sig på en lektion med dig?
– Man kan förvänta sig en lektion där jag ställer höga krav på deltagarna men där skratt och glädje är centralt.